KUND: Yellowbird
ÅR: 2012
UPPDRAG: GRAFISK DESIGN, FILMPRODUKTION, WEBBDESIGN

Websidor, löpsedlar, tidningar, skyltar, affischer och till och med kvitton från en porrklubb.

KUND: Yellowbird
ÅR: 2012
UPPDRAG: GRAFISK DESIGN, FILMPRODUKTION, WEBBDESIGN

”… efter vårt lyckade samarbete med Wallander filmerna fick vi frågan om vi ville skapa grafik till samtliga Liza Marklund filmer …”

NICLAS SCHULER, EGO DESIGN

Yellowbird Productions är det filmproduktionsbolag som ligger bakom flera av de större filmproduktionerna i Sverige de senaste åren. Med Wallander, Millenium trilogin och filmatiseringen av Liza Marklunds böcker om journalisten Annika Bengtzon har de tagit mycket mark. Yellow Bird ingår i Zodiak Media Group och bildades 2003 när producenten Ole Søndberg och Henning Mankell påbörjade ett samarbete kring produktionen av filmerna baserade på Mankells berömda detektiv Kurt Wallander.

När Yellowbird Productions 2012 tog beslutet att fortsätta filmatiseringarna av Liza Marklunds vansinnigt populära bokserie – det hade tidigare gjorts två filmer i serien – beslutade man sig för att filma sex av böckerna på en gång; Nobels Testamente, Den Röda Vargen, En Plats i Solen, Studio Sex, Livstid och Prime Time.

Huvudrollen gjordes av Malin Crépin och i birollerna hittar man bland annat Björn Kjellman, Josefine Bornebush, Leif Andrée och Kajsa Ernst.

Efter vårt lyckade samarbete med Wallanderfilmerna fick vi frågan om vi ville vara med och skapa grafik till samtliga sex filmer och satte igång med designarbetet. Det blev närmre 100 olika delar som levererades till produktionen. Webbsidor, löpsedlar, tidningar, skyltar, affischer och till och med kvitton från en porrklubb. Det är otroligt mycket som ska designas upp till en film och som publiken ofta inte tänker på. Under en av veckorna tog vi fram en hel grafisk profil till ett flygbolag, en hemsida till en porrklubb och valaffischer till ett främlingsfientligt parti. Uppdrag som vi vanligtvis inte sitter med.

VI ÄR EGO DESIGN. VI JOBBAR MED GOD DESIGN OCH ATT STÄRKA VARUMÄRKEN. ANVÄND OSS SOM DIN DESIGNBYRÅ, DIN REKLAMBYRÅ, KOMMUNIKATIONSBYRÅ ELLER KREATIVT BOLLPLANK. reklambyrå reklambyra helsingborg