KUND: HISTORISKA MEDIA OCH ROOS&TEGNER
ÅR: 2004 – FORTLÖPANDE
UPPDRAG: GRAFISK DESIGN, ILLUSTRATION, BOKDESIGN

Vi fortsätter omvandla spännande historier till säljande bokomslag. Vi hoppas få se nya böcker i bokhyllorna under 2017 också.

KUND: HISTORISKA MEDIA OCH ROOS&TEGNER
ÅR: 2004 – FORTLÖPANDE
UPPDRAG: GRAFISK DESIGN, ILLUSTRATION, BOKDESIGN

”… en mental bild om vad som ryms i de hundratals sidor som finns mellan pärmarna …”

NICLAS SCHULER, EGO DESIGN

Historiska Media är ett bokförlag som specialiserat sig på utgivning av populärhistorisk facklitteratur samt i viss mån romaner och deckare. De sitter inbäddade i en tjusig gammal byggnad i centrala Lund där träden precis skymmer bantorget. Författare som givits ut under Historiska Medias banner är bland andra Dick Harrison, Anna Lihammer och inte minst Antony Beevor vars militärhistoriska böcker blivit enorma succéer. Vårt samarbete med Historiska Media började redan 2004 då vi formgav omslag till några av deras böcker … vilket gav mersmak både hos Historiska Media och hos oss. Historieböcker är kul, helt enkelt.

Roos & Tegnér är ett oberoende och allmänutgivande bokförlag. De sitter mitt i centrala Malmö i lokaler som hämtade ur en film och ger ut böcker inom flera områden. Management, populärpsykologi och personlig utveckling men har även fokus på böcker om trädgård, inredning, mat och resor. Roos & Tegnér kom in i bilden lite senare då det behövdes design åt en av de böcker de jobbade på vid tillfället; ”Vägen till din första miljon”. Vi skapade ett spännande uppslag och boken tog fart och toppade många av boklistorna under flera veckor. Efter succén fortsatte vi vårt samarbete med Roos & Tegnér och skapade omslag till bland annat ”Skånska Mord”, ”Fenomenet Björn Ranelid” och ”Att tänka det otänkta”.

Vår arbetsprocess när det kommer till bokomslag skiljer sig ganska markant från våra andra uppdrag. Här ska en enda bild och rubrik nå den potentiella läsaren och ge en mental bild om vad som ryms i de hundratals sidor som finns mellan pärmarna. Den bilden ska väcka känslor och förmedla en historia och allt börjar med ett vitt papper. Varje gång.

Sedan vi startade upp verksamheten 2004 har vi skapat hundratals omslag till massor av bokförlag i Sverige, varav de flesta till Historiska Media. Har du inte läst ”Flykten från Stalins läger”, ”Jesus. Gud, Jude, Rebell?”, ”Kalabaliken i Bender”, ”Moskva 1941” eller böckerna om ”Churchill” borde du springa iväg och göra det direkt.

En bok som ligger oss extra varmt om hjärtat är den självbiografiska ”Pojken som överlevde förintelsen” av Thomas Buergenthal som sedan år 2000 är domare i Internationella domstolen i Haag. Han var vänlig nog att skicka ett brev till oss och berätta att han tyckte det svenska omslaget till hans bok var det som träffade mest rätt.

På EGO Design fortsätter vi vårt arbete med att omvandla spännande historier till säljande bokomslag. Vi hoppas få se ett gäng nya böcker med vår design i bokhyllorna under 2017 också.

”… det är lika spännande varje gång EGO arbetar tillsammans med oss. Resultatet blir alltid bättre än vad vi kunnat föreställa oss …”

HÅKAN PETERSON, FÖRLAGSREDAKTÖR HISTORISKA MEDIA

VI ÄR EGO DESIGN. VI JOBBAR MED GOD DESIGN OCH ATT STÄRKA VARUMÄRKEN. ANVÄND OSS SOM DIN DESIGNBYRÅ, DIN REKLAMBYRÅ, KOMMUNIKATIONSBYRÅ ELLER KREATIVT BOLLPLANK. reklambyrå reklambyra helsingborg